Bejelentkezés

Kiskunlacháza Újratöltve

Kiélezett csaták a driftpályán, nemzetközi résztvevők, és kimagasló időeredmények a gyorsuláson, ez a hétvége mérlege. A Dragracing szervezésében szombaton került megrendezésre az MNASZ Drag és Drift szakága által kiírt Országos Drift Bajnokság második fordulója, és a Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság harmadik fordulója.

A versenyhétvége ezúttal péntek délután kezdődött, és az edzésnap egészen sötétedésig tartott. A pálya kialakítása, a szokásos módon, tempós autózásra adott lehetőséget. A kigyorsítási szakasz végén a korábbiakhoz képest is agresszívebb megindításokat mutattak be a srácok. A látványos feintek prezentálásban a Hadik Rallye Team nagy öregje Kalbantner Géza járt elől, hozzá hasonlóan cibálta meg bmw-jét Simon Csabi és Martinák Feri is. Előbbi pilóta a délután során csatlakozott a profi mezőnyhöz.
Az edzés az örömautózásról és a gyors fejlődésről szólt, a napvégére a street pilóták szinte kivétel nélkül átestek a tsuiso tűzkeresztségen. A rajtban még remegő lábakkal, a célban már fülig érő szájjal reagáltak a kivételes kihívásra. A tsuiso jó drognak bizonyult, sötétedésig már senki nem akart egyedül autózni.

Szombaton reggel egy rövid tréninggel folytatódott a program, amelyet a Street Kategória kvalifikációja követett. A másodosztályban ezúttal Hegedűs Tibor autózott a legpontosabban. A profik kvalifikációja a rendkívül pontos körök mellett a technikai gondokról szólt, Martinák Feri cápája a bemelegítő körön állt meg, Szöllősi Tibi kocsijának váltója pedig kétsebességes lett. Feri autóját összerakták a kvali végére, Tibisz viszont kénytelen volt kettes tiltáson abszolválni a gyors nyomvonalat.
A profik kvalifikációján a Hadik Rallye Team versenyzője volt a legjobb, Kalbantner Géza köre kimagaslóan jól sikerült.

A Street versenyzők csatái a visszahívások jegyében teltek, a kiegyenlített erőviszonyok nagyon megnehezítették a bírák dolgát. Nehezen hozott eredményt Galán Erik és Rózsa András küzdelme is, végül András megpördülésének köszönhetően Erik mehetett tovább.
A top4-re elfogytak a bmw-k, két s13, egy s15 és egy Skyline, hol van már a márkakupa érzés? Az első verseny győztese, Nagy Laci ezúttal leszorult a dobogóról, a harmadik helyről egy eddig ismeretlen pilóta Thüringer Máté szorította le. A második helyet Nagyházi Lőrinc szerezte meg, a dobogó legfelső fokáról pedig Galán Erik integethetett.

A nap zárásaként a Tsuisok következtek, a Top8-ban Géza Túri Attilát, Simon Csaba Énekes Árpit, Dely Domi Pelikán Gergőt, Szili Krisztián pedig Szegesdi Gábort búcsúztatta. Utóbbi versenyző ismét egy kölcsön autóval próbált helytállni, kíváncsian várjuk, hogy mit mutat majd, ha elkészül a japánszíves bmw-je.
Az első profi versenyén megállíthatatlannak bizonyult Simon Csaba, és Gézát búcsúztatva bejutott a döntőbe. A másik ágon bajnokhoz méltóan autózva győzött Szili Krisztián a tavalyi második helyezettel szemben. Dely Domi a végén mégis mosolyoghatott, a harmadik hellyel értékes pontokat szerzett a bajnokságban. A nap hőse egyértelműen Simon Csaba lett, a gyengélkedő M3-ból a napvégére egy kisebb ménes kiszaladt, ennek ellenére jó döntésnek bizonyult a provizsga letétele. Szil Krisztiánnak ezúttal az ezüstérem jutott, de emiatt nem búsult, hiszen összetettben megőrizte vezető pozícióját.

A pontgyűjtés Június 23-án Kunmadarason folytatódik.

 

Eredmények:

Street kategória

1.

Galán Erik

2.

Nagyházi Lőrinc

3.

Thüringer Máté

4.

Nagy László

5.

Hegedűs Tibor

6.

Cserép Ferenc

7.

Molnár András

8.

Rózsa András

9.

Sándor Ádám

10.

Hamar Ákos

11.

Rácz Attila

12.

Róna Péter

 

 

Profi kategória

1.

Simon Csaba

25

2.

Szili Krisztián

21

3.

Dely Domonkos

18

4.

Kalbantner Géza

16

5.

Énekes Árpád

13

6.

Pelikán Gergő

12

7.

Szegesdi Gábor

11

8.

Túri Attila

10

9.

Martinák Ferenc

9

10.

Szöllősi Tibor

8

 

 

Bajnokság

1.

Szili Krisztián

46

2.

Dely Domonkos

36

3.

Kalbantner Géza

32

4.

Szegesdi Gábor

32

5.

Pelikán Gergő

25

6.

Simon Csaba

25

7.

Énekes Árpád

24

8.

Radák János

12

9.

Túri Attila

10

10.

Martinák Ferenc

9

11.

Szöllősi Tibor

8