Bejelentkezés

Jól Muzsikáltunk

Megadtuk az alaphangot, és jól muzsikáltunk. Ismét bebizonyosodott, hogy a drag és a drift nagyon jól kiegészíti egymást. A munkanap ellenére, több ezer néző, rengeteg versenyző mindkét pályán, és a szikrázó napsütés csak hab volt a tortán. A magyar autósport nem halott, ez bebizonyosodott szombaton.

 

Fontos momentum volt ez a nap mindkét sportág számára, hiszen az MNASZ Drag és Drift szakága ez alkalommal rendezett először versenyt és edzést ebben a felállásban.
Nem csak a szakág, hanem az új pálya is jól vizsgázott, a nyomvonalra nem volt, és nem is lehetett panasz, bár nem volt könnyű, de egyértelműen a fejlődést szolgálta. Tóth Erik szavait idézve,-egy titok volt, állni kellett folyamatosan a gázon. Ez a mondat is jól tükrözi, hogy a pálya valóban gyors volt, 100 km/h feletti kezdősebességgel, ennek ellenére a napvégére a legtöbb kezdő is tökéletesen abszolválta a kanyarokat. A Tesco parkolóknak immáron végleg leáldozott, ezt biztosan kijelenthetjük.

 

Mindenképpen ki kell emelni a pilóták sorából a két Nissanost, Galán Eriket és Cziffer Lacit. Ők ketten szinte a nap elejétől hatalmas csatákat vívtak egymással. Az előadást látván később Szili Krisztián, és Galacs Gabi is kedvet kapott a közelautózáshoz, és megmutatták, hogy a bajorok is érzik a japán virtust. Szép köröket rajzolt Tóth Géza is, a téli fejlesztésekből frissen visszakapott BMW-vel. Szintén jó formát mutatott ezen a napon Nagy Laci is, az r34 a tavalyinál is erősebbnek tűnt, amikor csak lehetett ontotta magából a gumifüstöt. Meg kell még említenem Hegedűs Tibit is, aki a makulátlan M3-mal, a pályán kívül és belül is szép látványt nyújtott.

A főpróba jól sikerült, minden a helyén volt, sok pálya időt kaptak a pilóták, ami többek közt köszönhető volt az MNASZ sportbírói által végzett profi munkának is.

Folytatás április 22-én, Drift lesz Durvább lesz!!!