Bejelentkezés

Indul a Drift szezon

Elérkezett a pillanat, amire minden téli álmot alvó driftversenyző és rajongó várt, indul a 2012-es versenyszezon. A hosszú pihenés után nem kell sokat várni, hogy végre újra gumi füstöt szívhassunk, március 24.-én Kiskunlacházán ismét a keresztbe autózásé lesz a főszerep.

 

 

De mielőtt túlságosan előre szaladnánk, ki kell térnünk a sportág egészét érintő változásokra. Örömteli hírként számolhatunk be arról, hogy a Drift hivatalosan is része lett a Magyar Nemzeti Autósport Szövetég sportágainak, így csatlakozott az autósportok elittársaságához.

 

A változások mind szakmailag, mind pedig a nézők szempontjából előrelépést hoznak. Az MNASZ rendszerének kialakításakor a legfőbb szempont a versenyzőbarát sportág megteremetése volt. Ennek figyelembevételével lettek kialakítva a díjtételek, és a rendezvények is.
A versenyek a Hungaroring mellett reptereken kerülnek megrendezésre, ami lehetővé teszi a gyors, technikás és változatos nyomvonalak kialakítását.

Pályák

Hungaroring

A forma1-es pályán a tavalyi évhez hasonlóan a célegyenesből vissza fele kiinduló kanyarkombináción kerül megrendezésre a verseny. Ez a nyomvonal idén is komoly kihívás elé állítja a pilótákat. A látványt fokozza, hogy az augusztus eleji délutánon közel 60 pilóta méri össze tudását, köszönhetően a 2012-ben Budapestre visszatérő King of Europe Series mezőnyének.

Kiskunlacháza

A volt orosz katonai reptér egy eddig kevésbé ismert déli szegletében található a hazai drift élet új fellegvára. A 80 méter széles és több mint 400 m hosszú autópálya minőségű betonnal rendelkező terület számtalan gyors és technikás pálya kialakítására ad lehetőséget. Hogy mindenki értse, vegyük a tököli kockát, és szorozzuk meg 2-vel. Főpróba március 24-én.

Kunmadaras

A Budapestől 170 km-re található település gyorsan megközelíthető a fővárosból, köszönhetően a több mint 100 km-nyi autópálya szakasznak. A reptér aszfaltja kiváló felületű, melyre bizonyíték a Drag szakágban ezen a felületen rendezett Euróba Bajnoki futam is. A bekötő utakkal tarkított 80 m széles kifutó pálya több mint 1 km hosszúságban áll a versenyzők rendelkezésére. Minden adott egy a Taszárihoz hasonló dinamikus, és akár még annál is gyorsabb nyomvonal kialakításához.

 

Technikai információk

A versenyzőket érintő legfontosabb változások közé sorolható az idei évi díjtételek kialakítása:








ˇ Egyesületi tagdíj: 57.000. Ft/év/egyesület

ˇ Egyesületi nevező licenc: 5.000. Ft/év/ egyesület

ˇ Éves licencdíj Profi versenyzőknek: 5.000. Ft/év/ versenyző

ˇ Éves licencdíj Street versenyzőknek: nincs

ˇ Nevezési díj maximum/verseny (kivéve KOE): 10.000. Ft

ˇ Edzés díj: 5.000. Ft

Versenynaptár:








ˇ Március 24. Kiskunlacháza-Évadnyitó edzésnap

ˇ Április 21.-22. Kiskunlacháza-OB1 Pro/Street

ˇ Május 11.-12. Kiskunlacháza-OB2 Pro/Street

ˇ Június 22.-23. Kunmadaras-OB3 Pro/Sreet

ˇ Augusztus 4. Hungaroring-OB4 Pro/KOE

ˇ Szeptember 22.-23. Kiskunlacháza-OB5 Pro/Sreet

További információk:

www.mnasz.hu, www.drifter.hu, www.dragracing.hu