Bejelentkezés

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) közleménye

 

 

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) közleménye

Kedd este a főváros egyik legforgalmasabb pontján, a Clark Ádám téren olyan csúsztatásos autóbemutatót rendeztek, amelyhez az MNASZ nem adott engedélyt, illetve tudomásunk szerint a hatóságok sem járultak hozzá.

Az eseményen résztvevők közutat nem közúti forgalomra használták, és a rendezvény veszélyeztette az éppen akkor a helyszínen lévő autósokat és gyalogosokat.

 

Az MNASZ teljes mértékben elhatárolódik az engedély nélküli autós rendezvényektől!

 

Budapest, 2012. 06. 07.

 

Faluvégi Péter                                                                    Kohári Zoltán

MNASZ-főtitkár                                                                   MNASZ Drag és Drift szakágvezető

8

8

törvénysértés felső fokon

Amit az esemény szervezősége flashmobnak nevezett, az nem volt más valójában, mint egy előre és alaposan megtervezett törvénysértés plusz csendháborítás és még lehetne sorolni az elmarasztaló fogalmakat, ami bár biztos nagyon látványos volt, viszont nem közterületre való, hanem a zárt és biztonságos, előre megépített versenypályára. A szervezőségnek minimum 2.500.000 forintos bírságot szabnék ki fejenként ezzel is demonstrálva azt, h ha legközelebb is ilyet szeretnének csinálni, akkor előtte szerezzék be hozzá a szükséges engedélyeket az illetékes hatóságoktól.

Irigység felsőfokon

Nem tudom miért érzem ezzel a témával kapcsolatban, hogy savanyú a szőlő. Tisztelt Kohári úr-nak is a saját házatáján kellene rendetrakni mielőtt mindenfélét nyilatkozik. Mikor az ő szervezésében a gyorsulási vérsenyen a lassitó szakaszban megjelenik egy repűlő arról miért nem beszélünk? Tisztelettel megjegyeznén , hogy ez is kimeriti a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés fogalmát, de mindegy is. Igy ugy elhatárolódunk szeretném tisztelettel megjegyezni, hogy két pilóta ennek a rendezvény sorozatból is részt vett amivel az ég világon semmi gond nincs tökös belevaló srácok. Nyilván az nagyon fájdalmas dolog, hogy egy ilyen "nagyon törvényellenes" rendezvényen közel annyi verseny autó volt mint a "mester" szervezésében lévő profi sorozatban.Kohári úrrol még a rallysokat meg lehet kérdezni nem sok pozitiv vélemény fog elhangzani.Tehát nekem ebben az esetben a Csendben maradtál volna cimű kis monológ jut eszembe.

Tisztelettel egy benzingőztól kábult Sámson

Irigység ? Talán megalapozott tények.

Kedves Sámson !

Köszönöm a véleményét, habár azzal egyet nem tudok érteni. Kiskunlacházán csak a fékező zóna után szállnak fel repülők és semmilyen körülmény esetén se jünnek a fékezó zónán belülre ami 600 méter kiskunlacházán. Senki se vonja kétségbe a "tökös pilóta" szerepét sőt a drift népszerüsitése is fontos de nem úgy, hogy veszélyeztetünk mások testi épségét vagy életét. A rallysok véleménye nem ide tartozik és mindennek meg van az oka sőt az okozója is, nekem is van nagyon sok mindenről véleményem és akkor mi van. Az MNASZ Országos Bajnokságában  lebonyolitott versenyek részvevői szabad akaratukból vesznek részt ezen a versenyen és csak köszönet illeti őket.

Tisztelettel:

Kohári Zoltán

Ok köszönöm a választ.Már

Ok köszönöm a választ.Már csak egyetlen kérdés, hogy is voltak az illegális gyorsulási versenyek egy jó pár éve ahol még az is lehet, hogy találkoztunk. Szerintem az sokkal veszélyesebb volt mint ez. Nem szép dolog elfelejteni honnan is jött az ember.

Üdv:Sámson

igen

Igen valóban, tizen évvel ezelött sokat jártam az illegális versenyekre mint néző és mint résztvevő is, de rájöttem az az út csak rossz felé vissz és éppen ezért keztem legális gyorsulási versenyeket szervezni, hogy legyen hol szabályozott körülmények között és biztonságosan gyorsulni mindenki részére.