Bejelentkezés

radír a pályán

 

A nevezési listát böngészve egy régi nagy motoros neve került a szemünk elé.
Igen, Radír újra a pályán, természetesen a profik között, de korántsem egy profi autóval...

 

drifter.hu: Az utóbbi időben sokan láttak téged egy erősen megkérdőjelezhető állapotú BMW társaságában. Skyline project törölve és visszatérsz a jól bevált „háromfeles” bajorhoz?

Radír: Igaz a hír, újra lett BMW versenyautóm! Már ha egy bukócsőtől egy autó versenyautónak mondható :)
Nagy Attila barátom segítségével sikerült hozzájutnom ehhez az E36 sedan-hoz, amiben egy közel 30éves(!) gyári állapotú M30-as, 3500ccm (kb 210Le) motor dohog. A gyári ülések helyére verseny került, no meg egy sportkormány, műanyag géptető és ezzel vége is az átalakítási listának. Most, hogy hozzám került, kapott egy gyári e36 M3 gátló és rugószettet, és egy új színt. No ez az én új versenyautóm :o)

drifter.hu: : Úgy hírlik az egész GTS Motorsport felvonul Kiskunlacházán. Te is és Pyro is kihagytatok 2 évet. Hogy érzed, a kihagyott idő nyomott hagyott rajtad? Eltompultál egy kicsit vagy éppen ellenkezőleg, kipihent vagy és harcra kész?

Radír: Én minden pillanatban harcra kész vagyok, csak néha többet pihenek mint kéne :)
Két edzésen túl vagyok ezzel az autóval, nem mondanám hogy kiismertem minden porcikáját, mert a futómű hiányosságok végett kissé makrancos a drágám, de én szeretem a kihívásokat! Egyébként anno 2006-ban kb ugyanilyen technikával álltam rajthoz.

drifter.hu: Van konkrét elvárás magaddal szemben az eredményt tekintve vagy örömautózás lesz a hétvégén?

Radír: Jelen pillanatban úgy vagyok vele, hogy a szombati edzésnapon fog eldőlni, hogy az autó elég lesz-e a pályára, vagy sem. Ha az edzés végére minimális esélyt is látok - vagy még annyit sem -, akkor nincs visszaút, a dobogóig hajtok!

drifter.hu: Mi az, ami a leginkább hiányzott? A verseny izgalma? A társaság? A kupák?

Radír: A verseny izgalma, az az érzés, ami együtt jár a megmérettetéssel. És hát a tsuiso csaták izgalma az, amit semmi más nem tud feledtetni.

drifter.hu: Láthatunk idén az összes futamon?

Radír: Terveim szerint igen. De csak ezt vagy még egy versenyt szeretnék ezzel a jó bajorral lenyomni. Mert már csak egy új turbo kell a Sky-ra, no meg pár munkanap, és menetkész.

drifter.hu: Kivel szeretnél leginkább „összecsapni” a pályán?

Radír: Én az egész mezőnnyel szeretnék, ugyanis az azt jelentené, hogy egész nap tsuiso-hatok !

drifter.hu: Milyen pálya fekszik nektek az új társaddal? Gyors vagy technikás?

Radír: Igazából egyik sem. Sajnos jelenlegi futóművével szinte alkalmatlan az autó a pontos technikás vezetésre, de én elmeháborodott vagyok ha drift-ről van szó, így mindez nem érdekel, így amilyen pálya van, azt én teljesíteni fogom!!!!