Bejelentkezés

OB 3-Kunmadaras

  • warning: Illegal string offset 'files' in /var/www/clients/client2/web4/web/modules/upload/upload.module on line 281.
  • warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate(&$form, &$form_state) should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client2/web4/web/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 133.
  • warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit(&$form, &$form_state) should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client2/web4/web/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 133.
  • warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate(&$form, &$form_state) should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client2/web4/web/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 133.
  • warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate($form, &$form_state) should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client2/web4/web/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 133.
  • warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit($form, &$form_state) should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client2/web4/web/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 133.
  • warning: Illegal string offset 'files' in /var/www/clients/client2/web4/web/modules/upload/upload.module on line 281.
  • warning: Illegal string offset 'files' in /var/www/clients/client2/web4/web/modules/upload/upload.module on line 281.

Az MNASZ Drift Országos Bajnoksága augusztus 23-án Kunmadarasra költözött. Az alföld szívében található reptér több mint 15 éve ad helyszínt gyorsulási versenyeknek. A terület jó adottságainak köszönhetően jól megfért a drag és drift egymás mellett. A rendezvény kompakt kialakítása karnyújtásnyira hozta egymáshoz a két sorozat fordulóit.


 A pénteki tréningen a pilóták gyorsan adaptálták Cziffer Laci által megálmodott nyomvonalat. A pálya a lehetőségekhez képest gyors nyomvonalúra sikeredett, a megindítások jellemzően 100-110 km/h körül alakultak. A versenyzők már pénteken komoly tsuiso csatákat mutattak be, a jelenlevők legnagyobb örömére.

A szombati nap egy rövid edzést követően a kvalifikációkkal folytatódott. A street kategóriában a fehér S15-tel versenyző Galán Erik autózott a legjobban. A pro mezőnyben pedig a 2011-es bajnok, Szili Krisztián kvalifikált az első helyen.

A streetesek csatái szoros küzdelmeket hoztak, ezzel rendesen megnehezítve a bírók dolgát. A top 4-be végül három Nissanos, Galán Erik, Nagyházi Lőrinc és Jugovits István, valamint egy szem BMW-s ként Sándor Ádám jutott be. A végén a japán vasak alulmaradtak az egyetlen megmaradt bajorral szemben, így Ádám bezsebelhette élete első driftes aranyérmét. A dobogó további sorrendje, Nagyházi Lőrinc és Jugovits István.

A tsuiso csatákban Simon Csabi Pelikán Gergőt, Dely Domi a Hadik Rally Team versenyzőjét, Kalbantner Gézát, Varga Attila pedig Martinák Ferit búcsúztatta. Hozzá kell tenni, hogy ez alkalommal még szorosabb küzdelmeket láthatott a nagyérdemű, nagy füst az volt, viszont távolság a kocsik között az nemnagyon, már ha a pár centis közelséget nem tartjuk annak.
A Top4-ben Szili Krisztián Simon Csabának, Varga Attila Dely Domonkosnak intett búcsút.
A döntőben a 16-éves Varga Attila legyőzte a tabellát vezető Szili Krisztiánt. Attila fiatal kora ellenére az eredmény mégsem volt meglepő, mert egész hétvégén gyönyörűen autózott. A dobogó harmadik fokára végül Dely Domi állhatott.

A sorozat bő egy hónap múlva, augusztus 4-én folytatódik a Hungaroringen. Ahol az MNASZ Drift Országos Bajnokságának Profi mezőnye a King of Europe sorozat külföldi résztvevőivel egészül ki.

Végeredmény:
Street
 
1.    Sándor Ádám       
2.    Nagyházi Lőrinc       
3.    Jugovits István       
4.    Galán Erik       
5.    Bata Dániel       
6.    Háda Lóránt       
7.    Klem Krisztián       
8.    Hamar Ákos       
9.    Rácz Attila       
10.    Kliszton József    

Pro
 
1.    Varga Attila       
2.    Szili Krisztián       
3.    Dely Domonkos       
4.    Simon Csaba       
5.    Kalbantner Géza       
6.    Pelikán Gergő       
7.    Martinák Ferenc    

MNASZ Drift Országos Bajnokság állása:
 
1.    Szili Krisztián    67       
2.    Dely Domonkos    54       
3.    Kalbantner Géza    45       
4.    Simon Csaba    41       
5.    Pelikán Gergő    37       
6.    Szegesdi Gábor    32       
7.    Varga Attila    25       
8.    Énekes Árpád    24       
9.    Martinák Ferenc    20       
10.    Radák János    12       
11.    Túri Attila    10       
12.    Szöllősi Tibor    8    

Street Kupa állása
 
1.    Galán Erik    63       
2.    Nagyházi Lőrinc    54       
3.    Sándor Ádám    45       
4.    Nagy László    41       
5.    Hegedűs Tibor    29       
6.    Rózsa András    28       
7.    Molnár András    24       
8.    Hamar Ákos    23       
9.    Jugovits István     21       
10.    Klem Krisztián    21       
11.    Bata Dániel    21       
12.    Cserép Ferenc    19       
13.    Thüringer Máté    18       
14.    Rácz Attila    18       
15.    Háda Lóránt    12       
16.    Róna Péter    7       
17.    Kliszton József    7