Bejelentkezés

NanoEnergizer Drift Show a WTCC-n

Tegnap a magyarok megmutatták, hogy Közép-Európában mi vagyunk a motorsportok urai.
A közel 30 000 néző előtt megrendezett szlovák WTCC futamon Michelisz Norbi és Wéber Gabi mellett 3 magyar drifter is öregbítette kishazánk hírnevét.

 

 

 

Slovakiaringen megrendezett WTCC futamon ezúttal a hangulatért a drifterek feleltek. A számunkra amúgy is izgalmasnak ígérkező első futam előtt a Nano Energizer különítménye, Énekes Árpi, Dely Domi és Galán Erik, a helyszínen taxiztató maroknyi szlovák driftversenyző és a csapatot kiegészítő ex-D1-es pilóta társaságában prezentálta az íven autózáshoz szokott közönségnek, látványos előadását. A magyar egységhez vasárnap délelőtt csatlakozott Charles Kaki NG, a 

Liqui Moly Team Engstler csapat pilótája, aki Michelisz Norbihoz hasonlóan egy BMW 320 TC-vel versenyez a WTCC-ben. A honkongi pilóta színes versenyzői múlttal rendelkezik, ezen belül is kiemelkedő drift karierrel, a D1 mellett versenyzett a Formula D-ben, és a Formula D ázsiai sorozatában is. Kaki a Nano Energizer jóvoltából Közép-Európa egyetlen drift mustangjával mutathatta meg tudása legjavát. Ahhoz képest, hogy először ült a kocsiban, nem volt megilletődve, és a fordtól megszokott módon füsttel árasztotta el az egész Slovakiaringet.
Magáról a pályáról annyit el kell mondani, hogy több olyan tempós kanyarkombináció is adódik rajta, ahol a srácok 5-dikben fordultak el. Arra a kérdésre, hogy mennyire alkalmas driftre a Slovakiaring, csak széles mosolyok érkeztek válaszul.
Élményekkel telve indultunk haza, főleg azt követően, hogy a magyar tribünön nagyjából 10.000. honfitársunk társaságában, volt szerencsénk végig nézni a WTCC futamait. A fekete narancs színkombináció láttán megőrültek a körülöttünk lévők. Ezek után el sem tudom képzelni milyen hangulat lesz vasárnap a Hungaroringen. Ezúton gratulálunk Michelisz Norbinak a komoly, olykor nem túl fair küzdelemben elért szép eredményhez, az 5. és 6. helyezéséhez. Wéber Gáborrol se feledkeznék meg, aki az első futamba megszerezte első wtcc-s pontját, neki is gratulálunk.