Bejelentkezés

Motorsport Fiesta - Kunmadaras

 

Az MNASZ Drag és Drift szakága által kiírt Bajnokság harmadik fordulója Kunmadarason kerül megrendezésre, ennek kapcsán a verseny szervezőjével, Hadnagy Józseffel beszélgettünk.

Azt gondolom, hogy nem túlzás azt állítani, hogy hazánkban, de a térségben mindenképpen a az egyik legnagyobb hagyománnyal bíró rendezvény a tiétek. Mióta rendeztek versenyeket?

Én sem érzem túlzásnak, régiós szinten mindenképpen igaz ez. Az idei év egy fajta jubileum is, hiszen 15 éve már, hogy el kezdtük szervezni az első versenyt.

Gondolom, azóta sok minden megváltozott. Hogy kezdtétek?

Persze, az első verseny még szalmabálák közt folyt. A helyi önkormányzat felkérésére csináltuk meg azt a rendezvényt, aztán pedig jött a többi sorban. Ma már eljutottunk odáig, hogy évente több versenyt is csinálunk.

Ahogy én tudom, eléggé elismernek titeket a szakmában, komoly versenyek megszervezését tudhatjátok magatok mögött.

Igen, évek óta állandó helyszíne vagyunk a motoros és az autós Drag Bajnokságnak, de emellett 3 alkalommal is rendeztünk Dragbike Európa bajnokságot, ami egyedülálló hazánkban.

Nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy ebben az elismertségben a különleges pálya is szerepet játszik. Mit kell tudni a területről?

Abszolút igazad van, Közép-Európában csak itt van a nemzetközi szabványoknak megfelelő pálya. A versenysáv 18 méter széles, és mindkét oldalon 600 méteren keresztül, 1,5 tonnás beton elemekkel van elkerítve. Abszolút megfelel a kívánalmaknak.

Mit kell tudni a programokról, miért lesz érdemes kilátogatni?

Erre számtalan indokot tudnék mondani, egyrészt lesz Motoros Országos Bajnoki futam, másrészt Drag OB is, ahol hagyományosan mindig komoly mezőny jelenik meg, a környékbeliek is ekkorra tartogatják az igazi muníciót. A legnagyobb újdonság pedig az MNASZ Drift Országos Bajnoksága lesz, mivel még sosem versenyeztek itt profi drifterek. Akinek ez nem lenne elég az akár gokartozhat is, megnézheti a kiállított tuningautókat, emellett motoros kaszkadőr show-val is várjuk a kilátogatókat.

Hány embert vársz a helyszínre?

Ha az időjárás is velünk van, akkor 3-3500 nézőre számítunk.

Köszönjük az infókat, és jó rendezvényt kívánunk.

 

Progam

Gyorsulás

08.15.-tól I. Kvalifikáció
11.00.-tól II. Kvalifikáció 
14.30.-tól SHOX-AGV STUNT bemutató
16.45.-tól Toyota RoadService Kupa motoros döntők
17.45.-tól Toyota RoadService Kupa autós elődöntők és döntők

 

Drift

Péntek
11:00-17:00 Edzés

Szombat
08:30-10:45 Edzés
11:00-13:30 Kvalifikációk
13:30-14:00 Drifttaxi
14:10-16:00 Street Top16
16:10-18:00 Pro top16