Bejelentkezés

Három az egyben

Erős kezdés után intenzív fejlődés. Talán ezzel a mondattal lehetne jellemezni az április 21-22-i kiskunlacházi hétvégét. Márciusban megmutattuk, hogy a Drag és a Drift jól kiegészíti egymást, erre van több mint 3000 szemtanúnk. Kígyózó sorok a gyorsuláson, szemet gyönyörködtető csaták a driftpályán, volt miért kapkodni a fejünket.
Most 19-re lapot húzunk, és megtoldjuk a rendezvényt közel 1500 Hondával.

Ez a hétvége egyaránt tartogat látnivalót az első és a hátsókerekes járgányok szerelmeseinek. Aki már szippantott benzingőzt annak nem kell túlmagyaráznom, hogy mivel is jár egy olyan hétvége, ahol közel 1500 Honda gyűlik össze.
Biztos vagyok benne, hogy a srácok szombaton komolyan bemelegítik a pályát a vasárnapi Drag OB-ra. Ahogy elnéztem a legutolsó fordulót, a negyed mérföldön most is komoly másodperchajhászásnak lehetünk majd szemtanúi.

Ennyi ínyencség után ismét a sushié a főszerep, de ezúttal kilinccsel előre. A legutóbbi matiné mérlege fehéren feketén megmutatta, felidézve Galán Erik és Cziffer Laci tsuisoit, hogy mégis csak a szakéban az igazság, és az igazi drifthez nem árt, ha kéznél van egy jó rizsrakéta. A könnyek a szememből nem csak a gumifüstnek köszönhetően bújtak elő. Az a kormánytekergetés, amit a srácok előadtak mindenképp mérceként kell, hogy álljon az első fordulón rajthoz álló minden bajorpropelleres előtt. Szerencsére lesz módja bizonyítani az összes bmw-snek, hogy tekerésben nem csak Laci a király.
Kíváncsian várom, hogy a téli fejlesztések során milyen újdonságok bújnak elő a garázsokból, itt-ott előcsalt néhány 10/100 LE, lehelet finomra hangolt futóművek, esetleg teljesen új autók. Hamarosan kiderül.
Az biztos, hogy sok meglepetés vár még ránk. Énekes Árpi ígéretet tett, hogy a versenyen találkozhatunk Közép-Európa egyetlen drift mustángjával, amit a zimankóban ütőképesre hangoltak Adorjánék a Szentmihályi úton. Talán végre elkészül Radír skyline-ja is. Reméljük, a sportág egyetlen amazonja is megadja a lehetőséget a srácoknak a revansra. És biztos vagyok benne, hogy ismét csatlakoznak külföldi pilóták is a futamokhoz. A pálya gyors lesz az edzés nyomvonalához képest is komolyabb tempó ígérkezik, így biztosan nem fog csalódni, aki kilátogat a kiskunlacházi reptérre.

Egy biztos április 21-22 Drift lesz, Durva lesz.
 

Program drift:

Április 21. szombat
07:30 Kapunyitás
09:00 Versenyzői eligazítás
09:30-17:30 Edzés

Április 22. vasárnap
08:00 Kapunyitás
08:30-9:45 Edzés
10:00-12:20 Kvalifikációk
12:30-13:00 Drifttaxi
13:10-15:00 Street Top16
15:10-17:00 Pro top16

Helyszín: Kiskunlacháza Reptér

További infó: dragracing.hu, facebook.com/drifter.hu
Infovonal: 0630/9430-957